Have faith and beLIEve in yourself. You know the answers.

Inlägget publicerat: 2010-02-09 Klockan: 20:45:34

Så, Murray's rättegång igår. Let the show begin. Jag är inte specialist på Usa's lagar och regler men jag tänker utgå ifrån det jag tycker var konstigt och andra udda saker jag läst/sett. Rätta mig gärna om jag har fel!

Först och främst, ca 45 minuter innan Murray anlände till rättegången kunde vi läsa på TMZ "Murray charged in the death of Michael Joseph Jackson"
Två frågor:
- Hur kan man bli åtalad innan man ens dykt upp till rättegången?
- TMZ har under en väldigt lång tid använt sig av namnet Michael JOE Jackson, det var någon som frågade dom under ett av deras tmz live program och Harvey (tmz's chef) sa att hans rätta mellan namn var Joe. Och helt plötsligt, när det handlar om hans dödsfall så använder dom alltid namnet Joseph. Varför? Det är bara en fråga, för jag har verkligen inga svar på det.

Så, Murray dök upp och gick in i rättssalen. Där fanns även stora delar av Michaels familj. Och ca 10 minuter in i rättegången twittrar Randy att han sitter i rättssalen och är ledsen. Och under det stod det " 1 minute ago from web" så min fråga, satt han vid en dator och twittrade under rättegången? Eller får man ha telefoner igång? Fast då kanske det borde stått "from mobile". Väldigt lost på den punkten.

När rättegången var slut fick vi se innifrån den. Murray blev åtalad för Michaels död men han greps inte utan ska istället tillbaka till rätten den 5:e april. Vad är det dom tar så fruktansvärt lång tid? Vad håller dom på med? Och varför sitter inte Murray inlåst i en fängelse cell? Han gav propofol till Michael, ett preparat som BARA ska användas på sjukhus där man har hjärtmaskiner och liknande. Murray är inte heller någon narkosläkare och har inte tillåtelse att söva människor...

Sen kommer vi till ett citat av dommaren, som jag har väldigt svårt att se att en dommare skulle säga. Det känns som ett stort skämt.
- I do not want you sedating people. ("jag vill inte att du söver människor")
Skulle en dommare verkligen säga så? På riktigt?

Jag och Nora satt och pratade och insåg en sak: Märker ni att historian upprepar sig? Hela världen dömmer Murray utan att vi egentligen vet vad som hände den där dagen, vi vet bara vad tidningarna skriver. Påminner det er lite om Michael? Kan det vara ett meddelande från Michael? Att vi inte ska dömma honom eftersom vi inte vet sanningen? Vi ska inte vara lika dåliga som resten av världen? (Jag erkänner, jag dömmer honom också. Så mycket. Men jag och Nora har kommit fram till att vi ska vänta och se sanningen först.) Murray twittrade även för några timmar sen, han skrev:
"Do not judge or condemn me until you have walked in my shoes''


Och bara för att jag egentligen är väldigt snäll så ska jag ta och ge er alla hoaxvideor som kom ut igår och idag :)
(jag har inte kollat på dom än, så vet inte om det är nått bra. Men men.)









Kommentarer
Postat av: Nora Fazel

ALIVE! So alive. :D

Peace and love

2010-02-09 @ 20:48:50
URL: http://noraafazel.blogg.se/
Postat av: Michael Jackson hyllnings blogg,<3

Hej, asså jag är inte så bra på sånt här men jag var runt på youtube och tittade på lite videor där Michael pratar och sånt.



Då hittade jag en video där han chattar med fans, och han får en förfråga vilken superhjälte han helst skulle vilja vara och han säger nått i stil med "Jag skulle vilja vara morph från xman för att han kan ändra skepnad och bli vad som helst och när man minst anar det så är han där han är väldigt mystisk"



Jag tyckte det lät lite mystiskt!



Inbäddning är avaktiverat men videon heter så här Michael Jackson, talking to fans on the internet. R.I.P Michael.



//mjhyllningsblogg.blogg.se

2010-02-10 @ 16:10:30
URL: http://mjhyllningsblogg.blogg.se/
Postat av: caroline - tävling pågår!

jag vill verkligen tro att han lever, jag vill att han ska leva. jag skulle inte brytt mig ett skit om hans död var fejk för att han ville ha privatliv eller bli av med sitt drogberonde, jag skulle inte brytt mig. jag skulle blivit så jäkla lycklig bara. men det känns som om allt säger emot att han lever.. <3

2010-02-10 @ 18:00:06
URL: http://carolinejohnson.blogg.se/
Postat av: caroline - tävling pågår!

SV: jag får lita på dig och hoppas att jag ser ledtrådarna snart då :)

2010-02-10 @ 18:51:48
URL: http://carolinejohnson.blogg.se/
Postat av: caroline - tävling pågår!

SV: det ska jag göra :D

2010-02-10 @ 19:10:57
URL: http://carolinejohnson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0